Oerversiering diverse volksgroepen

Versier je lichaam, oftewel doe gewoon wat je leuk vindt ! deel 1
Je gebit versieren
Kleding
Levensstijlen waaronder Gothic
Mode door de eeuwen heen; de jongeren laten van zich horen
De opkomst van Jongeren (sub) culturen
Sieraden
Oerversiering diverse volksgroepen
Noord en Centraal Amerika
Zuid Amerika
De Zuidpool
Afrika
OceaniŽ
AziŽ
De Noordpool
Europa
Mooi van buiten, Mooi van binnen
Gezichtsversiering
Make Up / Cosmetica
Tattoo Sunday 23-09-2007 Nijmegen Kinderpaint
Bodypainting met penseel e.d.
Bodypainting Airbrush
Rob van Wijngaarden
Jeanne Dekkers Bodypainting
Bodypainting met Latex
Glitter Tattoos
Bruidspaint
Mijn favoriete bodypaint foto's
Piercing ( 12+ ? ) en andere versieringen
Je Nagels versieren
Naar Gastenboek
Contact en bevriende sites
Ontvangen Awards
Wensen van bevriende sites
Verzonden Awards

Let ook op de voettekst !
 
 

   

  Sash / Ecuador

 
Ik wil graag een "reis" rond de wereld maken en eens in ieder werelddeel rondneuzen, op zoek naar lichaamsversieringen. Daarbij moet je, je voorstellen, dat ik dat anno nu doe. Dat houdt in, dat ik wat er eeuwen geleden gebruikelijk was aan  te brengen op of aan het lichaam,  mogelijk heden helemaal niet meer tegenkom.

 

 

 
 
Bovenstaand: de kaart van de aardse werelddelen.Zo is in de meeste gevallen ons beeld van de werelddelen en die is ook goed.
Draaien we de aarde eens om haar as.
Dan krijg je onderstaand beeld.
 
 
 
Waarom deze afbeelding? Je komt in noord Amerika ( rechts op de afbeelding) veel versieringen tegen, die je ook in noord-oost Azie terugziet. Een theorie, die al heel lang bestaat is, dat noord-oost aziatische volkeren via de Beringstraat ( Bering strait) in noord Amerika zijn beland. Op deze afbeelding is dat makkelijker voor te stellen, denk ik.
 
 
Hieronder een artikel van Marc Koenen:
 

Hij moet een opmerkelijke geest hebben gehad, de Spaanse jezuÔet Josť de Acosta. Terwijl de meeste Europeanen van zijn tijd dachten dat de Amerikaanse indianen een van de Verloren Stammen IsraŽls waren, opperde De Acosta in 1589 al de mogelijkheid dat ze uit AziŽ afkomstig waren. Nu, meer dan vierhonderd jaar later, is dat nog steeds het heersende idee. Tijdens de laatste ijstijd immers lag de huidige Beringzee tussen Rusland en Alaska droog, en vormde het de landtong waarover Aziatische jagers naar Noord-Amerika trokken.

In 1964 meende archeoloog Nikolai Dikov het definitieve bewijs daarvoor gevonden te hebben, toen hij op het Russische schiereiland Kamtsjatka in de Beringzee de resten van een nederzetting vond. Met de koolstof-14 dateringsmethode werd de leeftijd van het opgegraven houtskool vastgesteld, en de uitslag - 16.800 jaar - paste wonderwel met de theorie van de overstekende Aziatische jagers. Want als zij inderdaad waren overgestoken ten tijde van de laatste ijstijd, die zo'n 11.000 jaar geleden eindigde, dan was de nederzetting op Kamtsjatka een tussenstation geweest voor de intercontinentale reis.

Maar dat lijkt nu een misverstand te zijn. Een onderzoeksgroep met archeologe Margarita Dikova, de weduwe van ontdekker Dikov, schrijft in het tijdschrift Science dat haar overleden echtgenoot waarschijnlijk een fout heeft gemaakt. Want een nieuwe koolstof-14 datering van het houtskool stelt dat de resten geen 16.800 jaar tellen, maar 13.000 jaar oud zijn. Dat betekent dat de nederzetting onmogelijk een tussenstation geweest kan zijn voor de reis, want uit opgravingen in de huidige Amerikaanse staat Nieuw-Mexico blijkt dat daar op dat moment al zeker zes eeuwen mensen leefden.

Zijn Amerikaanse indianen dan niet van Aziatische oorsprong? Toch wel, meent de Britse geneticus R. Spencer Wells van de Universiteit van Oxford. Met een paar collega's onderzocht hij het Y-chromosoom van zowel mannelijke indianen als dat van Siberische Russen. Om precies te zijn een deel van het chromosoom dat bekend staat onder de naam 'haplotype 10', dat oorspronkelijk Aziatisch is, maar ook bij Amerikaanse indianen wordt gevonden. Europese mannen hebben het niet.

De genetici gingen op zoek naar mutaties, erfelijke veranderingen die iets kunnen zeggen over de mate van verwantschap tussen de Aziaten en indianen. Ze vonden er twee. Eentje is alleen bij indianen te vinden, en moet dus opgetreden zijn nadat de Aziaten Amerika hadden betreden, maar de tweede mutatie - M242 genoemd - is te vinden bij zowel Aziaten als indianen. En omdat de snelheid waarmee mutaties in het Y-chromosoom zich onder mannen verspreiden bekend is, konden de genetici berekenen wanneer mutatie M242 is opgetreden. Niet later dan 18.000 jaar geleden, stellen ze in een binnenkort te verschijnen artikel in de American Journal of Human Genetics.

Dat betekent dat 18.000 jaar geleden de oversteek naar Amerika nog niet had plaatsgevonden. "Op grond van ons onderzoek schat ik dat Amerika in de laatste 15.000 jaar bevolkt is geraakt," zei Spencer Wells iets nauwkeuriger tegen de BBC. Archeologen zullen wel op zoek gaan naar sporen die dat kunnen onderbouwen. Voor de nederzetting in Kamtsjatka, met zijn nieuwe leeftijd van 13.000 jaar, zou het betekenen dat het werd gebouwd door Aziaten die pas later naar Amerika trokken, of wellicht AziŽ helemaal nooit hebben verlaten.

Toch blijven er nog genoeg andere raadsels bestaan in de bevolkingsgeschiedenis van de Nieuwe Wereld. Vier jaar geleden bijvoorbeeld kwam de antropoloog Ricardo Ventura Santos in het nieuws toen hij meldde dat een 11.500 jaar oude Braziliaanse schedel had toebehoord aan een 'negroÔde vrouw', die hij 'Luiza' doopte. "Luiza's voorouders waren vermoedelijk Australische Aboriginals die al zeker vijftienduizend jaar geleden de Grote Oceaan overstaken," zei Ventura Santos destijds op een persconferentie, waar hij ook een reconstructie van Luiza in klei presenteerde.

Voor dat idee bestaan moderne bewijzen. Op Vuurland, in het uiterste zuiden van Chili en ArgentiniŽ, leefden tot een jaar of zeventig geleden mensen die sprekend op Australische Aboriginals leken. De komst van blanke kolonisten kostte hen echter het leven, voornamelijk vanwege besmettelijke ziektes als griep, waar de volken nooit eerder mee in aanraking waren gekomen.

De Aboriginals zijn volgens Ventura Santos (en andere onderzoekers) door de indianen naar het geÔsoleerde Vuurland verdrongen. Dat leiden zij af uit rotstekeningen in Midden-Amerika die laten zien hoe een man met een bijl een andere man op zijn hoofd slaat. De stijl van die schilderingen komt volgens sommigen overeen met die van rotstekeningen in AustraliŽ, maar dat blijft nogal speculatief - de schilderingen zijn zo slecht bewaard, dat andere onderzoekers er helemaal geen mensen in herkennen.

Argentijnse antropologen zijn inmiddels bezig met genetisch onderzoek onder hedendaagse inwoners van Vuurland. Daar zijn weliswaar geen volbloed Aboriginals meer, maar het vermoeden bestaat dat er mensen van gemengde Aboriginal-indiaanse afkomst moeten zijn. De Argentijnen hopen met hun DNA aan te tonen dat zij inderdaad verwant zijn aan hedendaagse, Australische Aboriginals.

http://noorderlicht.vpro.nl/

 
 
 
 

gekleurdekaartwebsitemetroute.jpg

 
Neem ik deze wereldkaart mee op reis, dan ga ik eerst naar Noord en Midden  Amerika en reis volgens uitgestippelde route, via Zuid Amerika, de Zuidpool, Afrika,  OceaniŽ, AziŽ naar de Noordpool, om uiteindelijk weer na de kou daar, in Europa terug te komen.
 
 
 
 

 

Footer:

 

Wil je naar site nummer 1, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over lichaamsversieringen van Oervolkeren in de hele wereld, Make-up, PoŽzie enzovoort, kortom Lichaamsversieringen die eigenlijk binnen een paar tellen te verwijderen zijn.Let op: daar ben je nu!

mursihttpcestovanikamdatacomimgfotkyvelke2398vjpgw180h270.jpg

Wil je naar site nummer 2, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Piercings, Micro-pigmentation enzovoort, kortom lichaamsversieringen die in afzienbare tijd verwijderen of  te verwijderen zijn.

freakylove20smalljpgw180h135.jpg

Wil je naar site nummer 3, klik dan op onderstaande foto. Hier vind je alles over Tattoos, Scarification, kortom lichaamsversieringen voor het leven.

7jpgw180h270.jpg